Naslovna » naslovnica » ZDRUŽENE SNAGE VOJNE POLICIJE

ZDRUŽENE SNAGE VOJNE POLICIJE

ZDRUŽENE SNAGE VOJNE POLICIJE 

Uprava Vojne policije imala je zadaću od državnog vodstva i ministra obrane da na cijelokupnom teritoriju Republike Hrvatske, na svim ratištima, u svim vojarnama i vojnim objektima i prilikom svih akcija Hrvatske vojske stvori jednake uvjete sigurnosti i djelovanja Vojne policije. Za postizanje toga cilja uspostavljeno je jedinstveno zapovijedanje, jednaka metodologija rada i postupanja, izrazita prepoznatljivost sredstava, opreme i izgleda pripadnika Vojne policije. To je Vojnu policiju učinilo zasebnom i osobitom cjelinom u sustave OS RH-a.

Sve najvažnije i najteže vojnopolicijske i borbene zadaće izvršavale su združene snage Vojne policije, od skupine vojnih policajaca do borbene bojne Vojne policije, sastavljene od pripadnika svih postrojbi.

Združene snage Vojne policije ustrojene su i upućivane na zadaće, kada i gdje je bilo najpotrebnije. S velikom voljom, ustrajno i hrabro zajednički su djelovali Vojni policajci, prijatelji i suborci iz svih krajeva Domovine, tamo gdje je hrvatskom narodu bilo najteže.

izvor:Knjiga vojna policija u domovinskom ratu

Comments

comments

Pogledajte

ODALI POČAST Veterani 71. bojne vojne policije iz Rijeke na Osojniku postavili ploču poginulim suborcima

Mala grupa veterana 71. bojne vojne policije Hrvatske vojske, protekle se subote samoinicijativno uputila na …

Komentiraj