Naslovna » naslovnica » OBILJEŽAVANJE DANA BRANITELJA I 32. OBLJETNICU OBRANE GRADA DUBROVNIKA

OBILJEŽAVANJE DANA BRANITELJA I 32. OBLJETNICU OBRANE GRADA DUBROVNIKA

Odajući počast, u znak sjećanja i zahvale poginulim braniteljima i stradalim civilima, polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća 6. prosinca 2023., Dubrovčani su obilježili Dan branitelja i 32. obljetnicu herojske obrane grada Dubrovnika u Domovinskom ratu.

 Na ‘crni petak dubrovački’, u rano jutro 6. prosinca 1991. godine srpsko-crnogorski agresor pokrenuo je sveopći napad na grad. Najžešći napadi bili su na tvrđavu Imperijal na brdu Srđ iznad grada, kao i na povijesnu jezgru, hotel Belvedere te naselja Nuncijata i Sustjepan.

Komemorativni program započeo je odavanjem počasti poginulim braniteljima kod Spomen križa na groblju Boninovo, a nastavio se na muslimanskom groblju Boninovo te kod spomenika poginulim pripadnicima MUP-a, dok je središnje događanje tradicionalno upriličeno na Srđu, simbolu herojske obrane grada.

Uz molitvu, poginulim hrvatskim braniteljima poklonili su se izaslanici svih vodećih državnih institucija, grada Dubrovnika, Dubrovačko-neretvanske županije, Policijske uprave te predstavnici braniteljskih udruga i udruga proisteklih iz Domovinskog rata, postrojbi iz Domovinskog rata, branitelji i članovi njihovih obitelji.

Posebno izaslanstvo Udruge branitelja i veterana vojne policije iz Domovinskog rata, sa predsjednikom udruge Jakovom Stanušić, glavnim tajnikom udruge Željkom Barbir, predsjednikom podružnice Dubrovnik, Srećkom Musić te članovima podružnice Dubrovnik, odalo je počast polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća u znak sjećanja i zahvale poginulim braniteljima i stradalim civilima kod spomen križa na groblju Boninovo, na muslimanskom groblju Boninovo, kod spomenika poginulim pripadnicima MUP-a te kod križa na Srđu.

Comments

comments

Pogledajte

NALIČJE ŽIVOTA – SAMO DA RATA NE BUDE

Manifestacija koja nosi naziv NALIČJE ŽIVOTA – SAMO DA RATA NE BUDE održati će se …