Naslovna » naslovnica » Najbolji dočasnik OS RH za ožujk 2017 nadnarednik Ante Cvitanović iz Vojne policije

Najbolji dočasnik OS RH za ožujk 2017 nadnarednik Ante Cvitanović iz Vojne policije

Načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH general zbora Mirko Šundov, 21. travnja 2017. uručio je priznanja najboljem vojniku i dočasniku Oružanih snaga za veljaču i ožujak 2017.

Svečanost je u pratnji prvog dočasnika Oružanih snaga RH časničkog namjesnika Maria Mateljića i prvih dočasnika postrojbi iz kojih dolaze nagrađeni upriličena u prostorijama Glavnog stožera Oružanih snaga u Zagrebu.

Priznanja za izvanredne rezultate postignute u svom radu primili su:

■ najbolji vojnik veljače 2017. vojnik Bernard Blažinić

■ najbolji dočasnik veljače 2017. narednik Alen Grbić

■ najbolja vojnikinja ožujka 2017. vojnikinja Jelena Vujić

■ najbolji dočasnik ožujka 2017. nadnarednik Ante Cvitanović.

Četvero pripadnika Oružanih snaga Republike Hrvatske proglašeni su najboljim vojnicima i dočasnicima tijekom veljače i ožujka 2017. Priznanje su dobili za profesionalan, predan i savjestan rad u svojim postrojbama, ali i u međunarodnim aktivnostima Oružanih snaga RH u kojima su sudjelovali.

NADNAREDNIK ANTE CVITANOVIĆ je viši instruktor za obuku vodiča i službenih pasa u Satniji za obuku vodiča i službenih pasa ‘Satnik Krešimir Ivošević’, Pukovnija vojne policije.

Nnr Ante Cvitanović zbog iskustva koje posjeduje kao viši instruktor za obuku svake godine sudjeluje u redovitim i izvanrednim licenciranjima vodiča i službenih pasa svih namjena. Tako je i tijekom ožujka 2017. kao čelnik ispitnog povjerenstva bio zadužen za licenciranje 46 službenih pasa čuvarske namjene ZzP-a na teritoriju cijele Republike Hrvatske. Licenciranja su se provodila u od 7. do 22. ožujka 2017.

Kako bi se provela tako zahtjevna zadaća potrebno je veliko znanje i iskustvo na polju obuke službenih pasa jer se svakog službenog psa trebalo testirati iz sljedećih disciplina: vježbe poslušnosti, reakcija psa na nepoznatu osobu u prostoru osiguranja i vježbe obrana i napada, napad na psa iz kretanja uz upotrebu vatrenog oružja.

Ispitno povjerenstvo na čelu s nnr Antom Cvitanovićem uspješno je realiziralo navedenu zadaću. Testirali su sukladno Uputi o licenciranju sve operativne čuvarske službene pse na pozicijama osiguranja, utvrdili trenutno stanje istih i naveli su prijedloge za otklanjanje uočenih nedostataka kako bi se razina osiguranja čuvanih objekata od strane čuvarskih pasa podigla na još višu razinu.

U svom dosadašnjem radu nnr Ante Cvitanović iskazao je iznimno visok stupanj odgovornosti, profesionalnosti i samostalnosti u izvršavanju zadaća vezanih uz obuku vodiča i službenih pasa.

Načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH general zbora Mirko Šundov čestitao je najboljim vojnicima i dočasnicima istaknuvši važnost odabira najboljeg vojnika i dočasnika na razini Oružanih snaga RH kao i potrebu za informiranjem šireg sastava u okviru OS RH o iznimnim doprinosima i naporima koje čine najbolji vojnici i dočasnici.

Također je istaknuo i značajnu ulogu koju u profesionalnom razvoju, obuci i informiranju vojnika ima dočasnički lanac potpore na svim razinama vođenja i zapovijedanja u Oružanim snagama Republike Hrvatske.

General Šundov je poručio najboljim vojnicima i dočasnicima: „Ovo je vaš poziv, zato se uvijek trudite i razvijajte!“ te je zaključio kako upravo zbog toga trebamo imati najbolje ljude tamo gdje su nam najpotrebniji.

Prvi dočasnik Oružanih snaga RH časnički namjesnik Mario Mateljić u toj je prigodi istaknuo kako je posebnost odabira zastupljenost različitih kategorija vojnika i dočasnika (od vrlo iskusnih s preko 20 godina službe do onih sa svega nekoliko godina službe). Istaknuo je da su svi oni svojim djelima pokazali da su najbolji te su svoju profesionalnost i požrtvovnost u provedbi zadaća pokazali ne samo na svojim dužnostima nego i u civilnom okruženju.

Foto: OS RH / Stjepan Brigljević

Comments

comments

Pogledajte

NALIČJE ŽIVOTA – SAMO DA RATA NE BUDE

Manifestacija koja nosi naziv NALIČJE ŽIVOTA – SAMO DA RATA NE BUDE održati će se …