Naslovna » naslovnica » Osnovana podružnica Udruge branitelja i veterana Vojne policije iz Domovinskog rata u Požegi

Osnovana podružnica Udruge branitelja i veterana Vojne policije iz Domovinskog rata u Požegi

Osnovana podružnica Udruge branitelja i veterana Vojne policije iz Domovinskog rata u Požegi

31.kolovoza 2012.

Blizu pedeset pripadnika Vojne policije iz Domovinskog rata, danas je osnovalo Podružnicu Udruge branitelja i veterana VP iz Domovinskog rata za područje Požeško-slavonske županije. Odajući počast svim poginulim hrvatskim braniteljima, prisjetili su se i osmorice svojih poginulih ili umrlih suboraca. Posebnu zahvalnost uputili su generalu Miljenku Crnjcu, pod čijim zapovjedništvom 123. brigade je 1991. godine osnovana vojna policija, te mu poželjeli skoro ozdravljenje.

– Kao što smo 1991. bili zajedništvom u nevolji i teškim trenucima, tako i danas imamo potrebu za osjećajem pripadnosti, što kroz obitelj, što kroz crkvu, a od danas umjesto postrojbe imamo udrugu kroz koju ćemo lakše ostvarivati naša prava te biti čuvari onoga što smo stvorili. – rekao je Ivica Mikulić, bojnik u miru, predsjednik inicijativnog odbora za osnivanje Podružnice. Zahvalio je svima koji su pomogli njeno osnivanje, a najviše poginulim i umrlim suborcima koji su najzaslužniji što je hrvatski san postao stvarnost. Jer bez njih njihove žrtve ne bi danas bilo jedine nam domovine Hrvatske. Zdravko Vujnović uručio mu je zastavu iz 1991. godine, koju je Vojna policija tada isticala.

Sudionicima osnivačke skupštine obratio se i gradonačelnik Zdravko Ronko, naglasivši da su građani Požege i on kao njihov gradonačelnik izuzetno ponosni što je Vojna policija u Požegi osnovana među prvima u Domovinskom ratu, te što je sve svoje zadatke, a oni su bili izuzetno teški, složeni i osjetljivi, izvršila na najbolji mogući način u skladu s međunarodnim ratnim pravom  i svim međunarodnim konvencijama. – Možda će netko reći kako se osniva još jedna udruga iz Domovinskog rata. No, ona je potrebna, jer ćete kroz nju na najbolji mogući način izraziti i artikulirati svoje stavove, svoje probleme i ono što vam je specifično. Znam da ćete kroz Udrugu surađivati, jer Grad i ja kao gradonačelnik uvijek smo otvoreni za vas, a vi ćete osim u Udruzi, kao i do sada biti izuzetno aktivni i davati nemjerljiv doprinos u cjelokupnom društvenom životu Grada. – rekao je gradonačelnik sudionicima skupa, ustvrdivši kako će i ova udruga imati svoje mjesto među svim ostalim udrugama iz Domovinskog rata, te će ju Grad uvijek podupirati.

Osnivanje Podružnice pozdravio je Tomislav Čuljak, potpredsjednik Hrvatskog sabora, Željko Jakobčić, predsjednik Udruge Vojne policije iz Domovinskog rata, pater Zlatko Papac i dr. Na skupu su bili i predsjednici slavonskih županijskih podružnica. Za predsjednika Podružnice je izabran Robert Hofman, za potpredsjednika Vilko Olujić, a za tajnika Damir Samarđija.

Comments

comments

Pogledajte

NALIČJE ŽIVOTA – SAMO DA RATA NE BUDE

Manifestacija koja nosi naziv NALIČJE ŽIVOTA – SAMO DA RATA NE BUDE održati će se …

Komentiraj