Naslovna » naslovnica » ZDRUŽENE SNAGE VOJNE POLICIJE

ZDRUŽENE SNAGE VOJNE POLICIJE

ZDRUŽENE SNAGE VOJNE POLICIJE 

Uprava Vojne policije imala je zadaću od državnog vodstva i ministra obrane da na cijelokupnom teritoriju Republike Hrvatske, na svim ratištima, u svim vojarnama i vojnim objektima i prilikom svih akcija Hrvatske vojske stvori jednake uvjete sigurnosti i djelovanja Vojne policije. Za postizanje toga cilja uspostavljeno je jedinstveno zapovijedanje, jednaka metodologija rada i postupanja, izrazita prepoznatljivost sredstava, opreme i izgleda pripadnika Vojne policije. To je Vojnu policiju učinilo zasebnom i osobitom cjelinom u sustave OS RH-a.

Sve najvažnije i najteže vojnopolicijske i borbene zadaće izvršavale su združene snage Vojne policije, od skupine vojnih policajaca do borbene bojne Vojne policije, sastavljene od pripadnika svih postrojbi.

Združene snage Vojne policije ustrojene su i upućivane na zadaće, kada i gdje je bilo najpotrebnije. S velikom voljom, ustrajno i hrabro zajednički su djelovali Vojni policajci, prijatelji i suborci iz svih krajeva Domovine, tamo gdje je hrvatskom narodu bilo najteže.

izvor:Knjiga vojna policija u domovinskom ratu

Comments

comments

Pogledajte

31. hodočašće Hrvatske vojske, policije i hrvatskih branitelja u Svetište Majke Božje Bistričke u Mariji Bistrici

Poštovane/i, Ministarstvo hrvatskih branitelja, u suradnji sa Vojnim ordinarijatom RH organizira sudjelovanje hrvatskih branitelja iz …

Komentiraj