Naslovna » naslovnica » RAZVODNIK STJEPAN IVANČIĆ I ČASNIČKI NAMJESNIK MIHAEL BRINDZEJ – NAJBOLJI VOJNIK I DOČASNIK TRAVNJA

RAZVODNIK STJEPAN IVANČIĆ I ČASNIČKI NAMJESNIK MIHAEL BRINDZEJ – NAJBOLJI VOJNIK I DOČASNIK TRAVNJA

RAZVODNIK STJEPAN IVANČIĆ I ČASNIČKI NAMJESNIK MIHAEL BRINDZEJ – NAJBOLJI VOJNIK I DOČASNIK TRAVNJA

Čestitajući razvodniku Stjepanu Ivančiću i časničkom namjesniku Mihaelu Brindzeju načelnik GS OSRH general-pukovnik Drago Lovrić zahvalio im je što su svojim radom, trudom i marljivošću pokazali kakav treba biti hrvatski vojnik i dočasnik. “Znam da ste s pravom predloženi i ponosim se vama!”

Izbor dočasnika i vojnika mjeseca s travnjem je prvi put donio pobjedu dvjema velikim ustrojbenim cjelinama: Hrvatskom vojnom učilištu te Hrvatskom ratnom zrakoplovstvu i protuzračnoj obrani. Časnički namjesnik Mihael Brindzej prvi je dočasnik Kadetske bojne u Časničkoj školi Hrvatskog vojnog učilišta “Petar Zrinski”, a razvodnik Stjepan Ivančić je vojni policajac u Vodu Vojne policije Zapovjedne satnije HRZ-a i PZO-a.

VISOKA RAZINA PROFESIONALNOSTI

Razvodnik Ivančić tijekom izvršavanja vojnopolicijskih zadaća stalno iskazuje volju i želju za usavršavanjem i potpunim upoznavanjem vojnopolicijskih zadaća. Kontinuirano su vidljivi njegovi rezultati rada, korektan odnos prema kolegama i spremnost za pružanje pomoći. Redovito teži razvoju znanja i vještina proučavajući nove naputke i zakone koji reguliraju pravila službe. Uspješno je završio tečaj prometne policije i seminar o zloporabi opojnih droga u cestovnom prometu u Ministarstvu unutarnjih poslova na Policijskoj akademiji. Radom u ophodnji svakodnevno pruža informacije i stručnu pomoć. Tijekom travnja je ponovno pokazao sve svoje kvalitete i visoku razinu profesionalnosti. Uz zadaće u dežurnoj autoophodnji, dva je puta bio angažiran za potrebe vojne vježbe ŠTIT 13. Dodatnim radom je popravio i poboljšao tehničko stanje vojnopolicijske opreme pa je time pridonio tehničkoj ispravnosti sredstva.

Načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH general-pukovnik Drago Lovrić srdačno je čestitao razvodniku Ivančiću i časničkom namjesniku Brindzeju. Zahvalio im je što su svojim radom, trudom i marljivošću pokazali kakav treba biti hrvatski vojnik i dočasnik. “Znam da ste s pravom predloženi i ponosim se vama!” rekao je general Lovrić naglasivši da vojnici svoj posao rade vođeni višim ciljevima i idealima. “Vojska bez ideala ne postoji,” zaključio je načelnik GS OSRH.

RAZVODNIK STJEPAN IVANČIĆ

Već na prvi pogled razvodnik Ivančić ostavlja dojam ozbiljnog i nadasve savjesnog vojnog policajca. Prošavši ročnički staž u Vojnoj policiji, rođeni Sinjanin je 1999. ostao u istom rodu vojske kao profesionalni vojnik. Tu je i danas. “Svidio mi se baš taj posao, nikada nisam niti pomislio ni na što drugo”, kategoričan je razvodnik. Inače, najviše voli biti na terenu, na poprištima vojnih vježbi. Rado pomaže kolegama u bilo kojoj prilici, a nepopustljiv je prema samom sebi kad je u pitanju vojničko držanje, ponašanje i vještine. “To treba biti uhodano”, kaže, ali ne smatra da vojni policajci moraju biti strogi. “Treba samo normalno razmišljati, držati se propisa i sve je jednostavno”. Jednostavne su i njegove buduće ambicije, “želim raditi svoj posao u Vojnoj policiji i kontinuirano se usavršavati”.

ČASNIČKI NAMJESNIK MIHAEL BRINDZEJ

Brindzej se maloljetan uključio u obranu svojega Vukovara, a u ožujku 1992. postao je pripadnik OSRH. Uzor u vojničkoj karijeri mu je pokojni otac Nikola, hrvatski branitelj zarobljen i ubijen 18. studenoga u Vukovaru, kojemu je posthumno dodijeljen čin časničkog namjesnika. Ostanak u vojsci za Brindzeja je bio logičan odabir. “Odrastao sam u Oružanim snagama”, kaže. Rano je dobio prvi dočasnički čin, bio je u 162. brigadi, zapovjednik desetine i instruktor u Dočasničkoj školi u Jastrebarskom, a prošao je i padobransku te snajpersku obuku u Šepurinama. Završio je sve razine dočasničke izobrazbe i više je puta bio najbolji polaznik ili pohvaljivan. Po zanimanju je viši sportski trener.

Danas je u Kadetskoj bojni gdje je zanimljivo raditi s mladima iz cijele Hrvatske. “Obučavanje drugih nije samo moja zadaća, nego misija. Kad god steknem nova znanja, želim ih podijeliti s drugima. Ponosan sam i sretan što dolazi generacija kojoj ćemo, kad danas-sutra odemo u mirovinu, bez problema moći povjeriti sustav”.

 

Comments

comments

Pogledajte

NALIČJE ŽIVOTA – SAMO DA RATA NE BUDE

Manifestacija koja nosi naziv NALIČJE ŽIVOTA – SAMO DA RATA NE BUDE održati će se …

Komentiraj