Naslovna » naslovnica » Tečaj S.E.R.E. razina A za pripadnike Vojne policije

Tečaj S.E.R.E. razina A za pripadnike Vojne policije

Pripadnici Pukovnje Vojne policije sudjelovali su na obuci iz područja „Personnel Recovery Operations“, Survival, Escape/Evasion, Resistance and Extraction (S.E.R.E.), Training level A, koja je  provedena  u SMVO Rakitje.

Što je to  S.E.R.E. obuka
Program obuke S.E.R.E. razvijen je s ciljem usvajanja potrebnih vještina preživljavanja, izbjegavanja, otpora i izvlačenja za pripadnike oružanih snaga koji se upućuju u međunarodne operacije. Sukladno prethodno donesenoj procjeni rizika provodi se na tri razine. Sve razine obuke provodi Središte za međunarodne vojne operacije. Najniža je razina A na kojoj polaznici usvajaju teorijska znanja o tehnikama preživljavanja, izbjegavanja, otpora i izvlačenja. Obvezna je za one koji se upućuju u međunarodne operacije potpore miru na dužnosti za koje je procijenjeno da imaju nisku razinu rizika izolacije od vlastitih snaga.

U sklopu razine B usvajaju se teorijska znanja, ali i temeljne praktične vještine i tehnike preživljavanja, izbjegavanja, otpora i izvlačenja. Namijenjena je za vojnike koji se upućuju na dužnosti na kojima se može očekivati umjereni rizik od izolacije ili zarobljavanja.

C razina obuke najsloženija je, uključuje demonstraciju zahtijevanih tehnika i vještina i namijenjena je pripadnicima oružanih snaga koji bi se u međunarodnim operacijama mogli uputiti na dužnosti visokog rizika od izolacije ili zarobljavanja.
Valja napomenuti da S.E.R.E. obuka nije slijednorastuća.

Comments

comments

Pogledajte

Izvanredna izborna sjednica Skupštine UBVVPDR podružnice Grada Zagreba

Comments comments