Naslovna » naslovnica » Ponosno i dostojanstveno proslavljena 28. obljetnica VRO Oluja

Ponosno i dostojanstveno proslavljena 28. obljetnica VRO Oluja

Zajedničkim okupljanjem povodom obilježavanja VRO „Oluja“ u Kninu 5. kolovoza 2023 godine Predsjedništvo Udruge branitelja i veterana vojne policije iz Domovinskog rata je zapalilo svijeće te odalo počast svim poginulim, nestalim i ranjenim u Domovinskom ratu.

Nazočni su bili: Jakov Stanušić predsjednik, Vlado Kovačević dopredsjednik, Damir Čančar, Josip Đukić, Željko Radovanović, Josip Šafranec, Ružica Kišur Šafranec, Ljiljana Lipovac i Lidija Puđak.

 • Podružnica GZ-Zagreb na čelu sa Damirom Čančarom dopredsjednikom se pridružila krovnoj Udrugi sa još sedam članova u Kninu.
 • Podružnica LSŽ-Gospić na čelu sa Nikicom Kovačević predsjednikom i Josom Rukavinom dopredsjednikom i Ivicom Prpić tajnikom.
 • Podružnica KZŽ-Krapina na čelu sa dopredsjednikom Josipom Škrlecom,
 • Podružnica DNŽ-Dubrovnik na čelu sa Srećkom Musićem predsjednikom , Miroslavom Carevićem  dopredsjednikom i Robertom Tot Horti tajnikom,
 • Podružnica PGŽ-Rijeka na čelu sa  Željkom Selcijem predsjednikom, Akifom Meškovićem dopredsjednikom i Igorom Govićem tajnikom.
 • Podružnica KŽ-Karlovac na čelu sa Draženom  Matičićem predsjednikom.
 • Podružnica SMŽ-Sisak na čelu sa predsjednikom Ivo Dominić.PKZŽ-KRAPINA

  PODRUŽNICE
  Dopredsjednik Podružnice KZŽ u Krapini Josip Škrlec sa svojim izaslanstvom, odali su počast prigodnim programom, polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća te svetom misom u Crkvi Sv. Nikole služena Sveta misa za sve poginule, nestale i ranjene HV  u VRO Oluja, potom u svečanom mimohodu krenuli kroz središte Krapine do Staroga grada.

  Predsjednik Podružnice DNŽ u Dubrovniku Srećko Musć sa svojim izaslanstvom, odali su počast prigodnim programom, polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na Srđu  te održanim koncertom u povodu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja ispred Crkve Sv. Vlahe na  Stradunu gdje je  i služena Sveta misa za sve poginule, nestale i ranjene HV  u VRO Oluja.

 

Predsjednik Podružnice PGŽ Željko Selci sa svojim izaslanstvom, odali su počast prigodnim programom, polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća te svetom misom u Crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije molili su za sve poginule, nestale i ranjene HV u VRO Oluja.

Predsjednik Podružnice Nikica Kovačević sa svojim izaslanstvom, polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća za sve poginule, nestale i ranjene HV u VRO Oluja na spomeniku na Ljubovu, odavanjem počasti prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu na Trgu Alojzija Stepinca sa svečanom svetom misom u crkvi u Širokoj Kuli u Gospiću završen je današnji program.

Predsjednik Ivo Dominić sa članovima do predsjedništva Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja i OVRO odali su počast svim poginulim i nestalim hrvatskim braniteljima kod spomenika poginulim braniteljima u Parku dr. Franje Tuđmana te kod središnjeg križa na Gradskom groblju Viktorovac u Sisku.

Predsjednik Dražen Matičić nazočio je promociji knjige Operacija Oluja , general bojnika u miru Josipa Stojkovića te u nazočnosti naših članova Marijan Polović, , Miljenko Milčić, Drago Tunjas i Željko Vlahović u crkvi Presvetog Srca Isusovog sudjelovali na Svetoj misi za sve poginule, nestale i umrle hrvatske branitelje.

 

 

 

 

Comments

comments

Pogledajte

Predsjednik Milanović odlikovao članove UBVVPDR

Dana 11. travnja 2024., Predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Republike Hrvatske Zoran Milanović …