Naslovna » naslovnica » MI SMO GLAS HRVATSKE ŽRTVE

MI SMO GLAS HRVATSKE ŽRTVE

„MI SMO GLAS HRVATSKE ŽRTVE“

Hrvatske domoljubne žene prosvjedovat će u Haagu

Prosvjed će se održati u utorak (15.studenog 2011). za vrijeme konferencije Globalno naslijeđe Međunarodnog kaznenog suda za zemlje bivše Jugoslavije.

Prosvjed hrvatskih domoljubnih žena pod nazivom „Mi smo glas hrvatske žrtve“ održat će se u Den Haagu u utorak tijekom konferencije pod nazivom Globalno naslijeđe Međunarodnog kaznenog suda za zemlje bivše Jugoslavije.

Predsjednica udruge Žene u Domovinskom ratu – Zadar, Ivana Haberle uoči puta nam je rekla da prosvjedom žele dignuti glas hrvatske žene, majke, braniteljice, prognanice, patnice, a na prosvjedu će sudjelovati osamdesetak žena iz svih gradova Hrvatske. One će, kako nam je rečeno, u vrijeme konferencije čitati imena poginulih branitelja i upozoriti na nepravdu haaškog suda prema hrvatskim žrtvama, ali i braniteljima.

– Na konferenciji pod sponzorstvom više država, a koja će se održati u utorak i srijedu će sudjelovati Otvoreno društvo – Inicijativa za pravdu iz Srbije. Prema našim informacijama oni će inzistirati na još većem broju optužnica protiv hrvatskih branitelja i to najviše za rat u Bosni i Hercegovini. Konferencija se održava na 20.godišnjicu stradanja Vukovara u kojem je ubijeno 3.000 ljudi. Grad je razoren do temelja, a stanovnici su protjerani i prognani. Stoga ćemo u Haagu prosvjedovati tijekom konferencije i dići glas protiv nepravednih odluka Suda vezano za hrvatske žrtve, ali i naglasiti nezadovoljstvo radom Međunarodnog kaznenog Suda za zemlje bivše Jugoslavije – istakla je Ivana Haberle predsjednica Udruge Žene u Domovinskom ratu – Zadar, iz koje u letku kojeg će dijeliti u Haagu, navode sve hrvatske žrtve u Domovinskom ratu, te se ističe nepravda presudama hrvatskim generalima.

– Sud je trebao donijeti pravdu hrvatskim žrtvama u mjestima kao što s Vukovar, Voćin i Škabrnja. Međutim, umjesto da optuže i osude zločince odgovorne za uništenje Vukovara, za pogibiju tisuća ljudi i etničko čišćenje stotina tisuća ljudi, Sud je osudio naše osloboditelje, Antu Gotovinu i Mladena Markača, koji su nas branili kada svijet to nije htio učiniti – ističe se u letku Udruge.

 

Comments

comments

Pogledajte

NALIČJE ŽIVOTA – SAMO DA RATA NE BUDE

Manifestacija koja nosi naziv NALIČJE ŽIVOTA – SAMO DA RATA NE BUDE održati će se …