Naslovna » naslovnica » Zvonko Lucić: Izložba ”Hrvatska vojska u Afganistanu”

Zvonko Lucić: Izložba ”Hrvatska vojska u Afganistanu”

Povodom proslave međunarodnog priznanja Republike Hrvatske u auli Gradskog poglavarstva Grada Zagreba, na Trgu Stjepana Radića 1, otvorena je izložba fotografija Zvonka Lucića “Hrvatska vojska u Afganistanu”.

Izložbu je otvorila Sandra Švaljek, zamjenica gradonačelnika:

– Na najljepši mogući način prisjetili smo se priznanja Republike Hrvatske. Sjećamo se onog 15. siječnja 1992. kad smo bili neizmjerno sretni međunarodnim priznanjem. U sjećanje na taj u auli Gradske uprave Grada Zagreba izložbu nam je priredio Zvonko Lucić, pripadnik Hrvatske vojske, hrvatski branitelj i sudionik u mirovnoj misiji u Afganistanu.

Slike su vrlo dojmljive, umjetnički lijepe, a prikazuju život hrvatskih vojnika mirovnoj misiji u toj zemlji. Na fotografijama vidimo prizore iz života pripadnika Hrvatske vojske u toj mirovnoj misiji, ali i realni život tamošnjeg stanovništva i okrutnu stvarnost Afghanistana – rekla je Sandra Švaljek.

Izložbom fotografija Hrvatska vojska u Afganistanu želimo istaknuti napredak Republike Hrvatske od njenog međunarodnog priznanja, Domovinskog rata do današnjeg sudjelovanja u međunarodnim vojnim operacijama, naglasio je Branko Mikulić, tehnički organizator izložbe.

Izloženo je 18 fotografija snimljenih u razdoblju od veljače do rujna 2009. u Kabulu i okolici u vrijeme boravka 13 kontigenta OS RH.

Hrvatska vojska u Afganistanu_Gradska Knjiznica_Page_1 Hrvatska vojska u Afganistanu_Zagreb_Page_1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments

comments

Pogledajte

NALIČJE ŽIVOTA – SAMO DA RATA NE BUDE

Manifestacija koja nosi naziv NALIČJE ŽIVOTA – SAMO DA RATA NE BUDE održati će se …