Naslovna » naslovnica » Završio Tečaj za OSO VP OS RH 1/ 2015

Završio Tečaj za OSO VP OS RH 1/ 2015

U Pukovniji VP OS RH, Središtu vojne policije za obuku „Bojnik Alfred Hill“ od 16.ožujka do 03.srpnja 2015. godine proveden je Tečaj Vojne policije za ovlaštene službene osobe (OSO VP OS RH).

3. srpnja 2015. godine u PVP održano je svečano uručenje uvjerenja o završetku i odluke o rasporedu za polaznike Tečaja za OSO VP OS RH. Uručenje je bilo od strane zapovjednika SVPO „Bojnik Alfred Hill“ bojnika Mile Skukana.

Tečaj za OSO VP je prva razina izobrazbe vojnih policajaca. Cilj programa jest osposobiti polaznike za stjecanje statusa OSO VP OS RH, za promjenu osobne vojnostručne specijalnosti na osobni VSSp roda Vojna policija, za stjecanje dodatne osposobljenosti Z 224 – ovlaštena službena osoba Vojne policije, za zakonito obnašanje vojnopolicijskih poslova i zadaća uz primjenu vojnopolicijskih ovlasti na temelju Zakona i drugih podzakonskih akata, a na načelima Etičkog kodeksa pripadnika VP OS RH.

Tečaj je trajao 15 tjedana (525 nastavnih sati) , a uspješno ga je završilo 16 polaznika od čega 2 žene. Odlukom zapovjednika Pukovnije VP, a na prijedlog zapovjednika SVPO “bojnik Alfred Hill”, knjigom “Rijeke hrvatske”, kao najbolja polaznica, nagrađena je vojnikinja Suzana Krišto.

Comments

comments

Pogledajte

Predsjednik Milanović odlikovao članove UBVVPDR

Dana 11. travnja 2024., Predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Republike Hrvatske Zoran Milanović …

Komentiraj