Naslovna » naslovnica » Vrijedna obljetnica Operativnog dežurstva Vojne policije

Vrijedna obljetnica Operativnog dežurstva Vojne policije

Vrijedna obljetnica Operativnog dežurstva Vojne policije

Na Hrvatskom vojnom učilištu “Petar Zrinski”14. travnja okupili su se nekadašnji pripadnici Operativnog dežurstva Vojne policije i obilježili svoju 20. obljetnicu. Ovo je bilo četvrto uzastopno godišnje okupljanje koje njihovi pripadnici organiziraju, a prvi su put svi sadržaji organizirani u jednom vojnom objektu i u obilježavanje su bila uključena i njihove obitelji (djeca do 24 godine).

Susret je započeo u kapelici “Sv. Mihovil Arkanđel” gdje je euharistijsku službu predvodio don Damir Stojić, svećenik crkve Sv. Mati Slobode. Poslije mise u sportskoj dvorani HVU-a održane su malonogometne utakmice. U finalnom susretu između ekipa COBRA iz 66. bojne VP i SOKOL iz Uprave VP ponovno je i ove godine pobijedila ekipa 66. bojne Vojne policije. Za proslavu 20. obljetnice satnik Bogoslav Džaja, pripadnik VP HRM, inače bivši voditelj dežurstva 73. bojne VP, izradio je prelazni pehar. Zasluženo ga je, s veseljem i ponosom, osvojila ekipa 66. bojne VP koje je vodio umirovljeni bojnik Mirko Ćužić i time se obvezali da će iduću 21. obljetnicu oni organizirati. U ekipama su osim veterana igrali i njihovi sinovi (od 15 do 24 godine) pa je tako na kraju odigrana utakmica između veterana i mladih. Bio je neriješen rezultat, te su u produžecima, unatoč svojim godinama, roditelji pokazali djeci borbenost i srčanost i na nogometnom terenu. Nakon napornog sportskog dijela nastavljeno je druženje gdje su se neki nakon godinu dana ponovno sreli, razmijenili svoja iskustva i doživljaje te se prisjetili pobjedonosnih dana Domovinskog rata. Njihova djeca imala su priliku čuti životna iskustva kojih nema u knjigama, a svakako su bitna.

Prvi voditelj Operativnog dežurstva, umirovljeni brigadir Branko Katalinić, nakon kratke i teške bolesti umro je u rujnu prošle godine, pa je dan prije obilježavanja obljetnice na groblju Mirogoj izaslanstvo zapalilo svijeću i odalo dužnu počast.

Comments

comments

Pogledajte

Predsjednik Milanović odlikovao članove UBVVPDR

Dana 11. travnja 2024., Predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Republike Hrvatske Zoran Milanović …