Naslovna » naslovnica » Svečano obilježena 26. obljetnica stradanja pripadnika vojne policije u Starom Selu

Svečano obilježena 26. obljetnica stradanja pripadnika vojne policije u Starom Selu

Trinaestog listopada dan je kada se svake godine prisjećamo stradanja pripadnika Vojne policije te pripadnika Narodne zaštite Otočac kojom prilikom su živote na oltar Domovine. Kako je prisutnima u ime Udruge veterana Ličko -senjske županije istaknula Meri Sladović, ovdje su svoj život “položili Tomo Dujmović iza kojega je ostala supruga sa dvoje djece, Mate Devčić iz kojega je ostala supruga i tri kćeri te Petar Rožman iza kojega je ostala supruga i četvero djece, pri čemu je u trenu devetero djece ostalo bez oca. Danas su to čestiti i početni ljudi ponosni na svoje očeve i muževe a mi ćemo im biti vječno zahvalni što su dali svoje najvrednije, život za naše živote i Hrvatsku” – istaknula je Sladović.
Prisutnima se zatim obratio Milan Grahovac, predsjednik podružnice Veterana VP Ličko-senjske policije Ličko-senjske županije.

U spomen na poginule svijeće je zapalila obitelj pripadnika Voda vojne policije Otočac Tome Dujmovića i Mate Devčića te poginulog pripadnika Narodne zaštite Petra Rožmana, suborci poginulih,predstavnici Udruga proisteklih iz Domovinskog rata, zatim general Mate Laušić i g. Jakobčić, predsjednik krovne udruge veterana VP, predsjednik Gradskog vijeća Grada Otočca Branslav Šutić i zamjenica župana Ličko-senjske županije gđa Renata Hodak sa vijećnicima Gradskog vijeća Grada Otočca, predsjednikom UHDDR-a grada Otočca g. Dragom BIlovićem i predsjednikom Odbora za branitelje HDZ-a g. Mijom Valinčićem, zatim gradonačelnik grada Otočca Stjepan Kostelca sa zamjenikom te predstavnici PP Otočac i predstavnici DVD-a Otočac.

Nakon polaganja vijenaca i paljenja svijeća riječ Božju održao je monsinjor Tomislav Šporčić nakon čega su se prisutni uputili na gradsko Groblje u Otočcu i groblje u Prozoru gdje su položili vijenac i zapalili svijeću na grob Dražena Bobinca, prvog zapovjedniku Voda VP Otočac te poginulih pripadnika VP Tome Dujmovića i Mate Devčića.

Comments

comments

Pogledajte

Obilazak UBVVPDR-PPGŽ

Sukladno Planu obilazaka Podružnica UBVVPDR, dana 18. lipnja 2024., u vremenu od 12:30 do 14:00 …