Naslovna » Podružnice » Karlovačka županija » OBILJEŽAVANJE 30. SVIBNJA 2019. DANA HRVATSKIH BRANITELJA IZ DOMOVINSKOG RATA KARLOVAČKE ŽUPANIJE I DANA KOPNENE VOJSKE

OBILJEŽAVANJE 30. SVIBNJA 2019. DANA HRVATSKIH BRANITELJA IZ DOMOVINSKOG RATA KARLOVAČKE ŽUPANIJE I DANA KOPNENE VOJSKE

Dana  30.svibnja 2019.godine u 08:30 sati povodom Dana branitelja iz Domovinskog rata Karlovačke županije i Dana Hrvatske kopnene vojske članovi Udruge branitelja i veterana vojne policije iz Domovinskog rata-Podružnica Karlovačke županije nazočili su polaganju vijenca i paljenju svijeća pred  križem Zapovjedništva HKoV-a u Karlovcu u organizaciji HKoV-a.

-U 09:00 sati održana je misa za sve sudionike i građane u crkvi Presvetog Srca Isusovog u Karlovcu.

-U 10:00 sati u Domu HV-e „Zrinski“-Karlovac održana je za uzvanike svečana Akademija HKoV-a kojoj je za domaćina bio Zapovjednik HKoV-a general bojnik Siniša Jurković.

-Na prostoru ispred Školske sportske dvorane u Karlovcu i na sportskim terenima „Vunskog polja“ prezentiran je taktičko-tehnički zbor s pokaznim vježbama pripadnika HV-e i MUP-a.

-U sportskoj dvorani održano je sportsko nadmetanje u malom nogometu branitelja i aktivnih pripadnika HV-e i MUP-a te su održana i druga sportska takmičenja; odbojka, streljaštvo….

-U popodnevnim satima bila je podjela vojničkog graha za sve uzvanike i građane.

-Od 17:00 – 22:00 sata održao se svečani program;  proglašenje pobjednika u sportskim disciplinama i podjela priznanja učesnicima; nastup zbora hrvatskih branitelja „Petar Svačić“; Koncert Klape MUP-a „Sv.Mihovil“ iz Splita; koncert JAZZ orkestra OSRH i klape HRM „Sv.Juraj“ i drugi..

* Udruge branitelja Karlovačke županije na svojim štandovima organizirale su humanitarnu akciju prikupljanja sredstava za dječji odjel Opće bolnice Karlovac.

** U prilogu fotografije članova UBVVPDR PKŽ kod polaganja vijenca i paljenja svijeća pred križem Zapovjedništva HKoV-a u Karlovcu.

*** Čestitamo našem članu Udruge ŽELJKU HRASTOVČAK na promaknuću u čin pukovnika HV-e.

Domovini vjerni !

Predsjednik UBVVPDR PKŽ: Dražen Matičić, mag.ing.agr. (ubvvpdr.pkz@gmail.com)

Comments

comments

Pogledajte

NALIČJE ŽIVOTA – SAMO DA RATA NE BUDE

Manifestacija koja nosi naziv NALIČJE ŽIVOTA – SAMO DA RATA NE BUDE održati će se …