Naslovna » naslovnica » OBAVIJEST ZA ČLANOVE:Pravo na besplatne udžbenike ostvaruju:

OBAVIJEST ZA ČLANOVE:Pravo na besplatne udžbenike ostvaruju:

Pravo na besplatne udžbenike ostvaruju:

djeca smrtno stradalog, zatočenog ili nestalog hrvatskog branitelja iz Domovinskog rata, djeca HRVI iz Domovinskog rata te HRVI iz Domovinskog rata i hrvatski branitelji iz Domovinskog rata (za svoje školovanje) pod uvjetom da im mjesečni prihodi po članu kućanstva ne prelaze dvostruki iznosa cenzusa (2×30% proračunske osnovice, odnosno 1995,60 kn). Pravo na besplatne udžbenike može se koristiti samo jedanput za isti razred ili istu godinu studija.

Zahtjevi se podnose nadležnom uredu državne uprave u županiji, odnosno nadležnome Gradskom uredu za zdravstvo rad, socijalnu zaštitu i branitelje Grada Zagreba, prema mjestu prebivališta podnositelja zahtjeva uz propisanu dokumentaciju:

  • za osnovne i srednje škole od 15. lipnja do zaključno 01. studenoga tekuće kalendarske godine;

Pravo na besplatne udžbenike ostvaruje se u vidu novčane naknade u visini prosječne cijene koštanja kompleta obveznih udžbenika za svaki razred osnovne škole odnosno jedinstvena novčana naknada za sve razrede i sve srednje škole.

  • za visoka učilišta od 01. siječnja do zaključno 30. travnja tekuće akademske godine.
Pravo se ostvaruje u vidu novčane naknade u iznosu prosječne cijene koštanja kompleta obveznih udžbenika jedinstvene za sve razrede i sve srednje škole, uvećane za 20%.

Comments

comments

Pogledajte

Obilazak UBVVPDR-PPGŽ

Sukladno Planu obilazaka Podružnica UBVVPDR, dana 18. lipnja 2024., u vremenu od 12:30 do 14:00 …

Jedan komentar

  1. Bila sam branitelj domovinskog rata od 01.07.1991-01.02.1992. godine i po tom pitanju nikad ništa nisam tržila. Sada molim neku pomoć za besplatne udžbenike, imam 2 sina, jedan će u šesti, a drugi u drugi razred osnovne škole. Imam dva kredita na plaći, ne mogu plaćati račune na koje mi stižu ovrhe, jer mi od plaće ostane 1.600,00 kuna. To vam mogu potvrditi isplatnim listama i dokumentima o iznosima kredita i trajanje. Ne znam kome više da se obratim. Suprug je odavno dobio otkaz, a u međuvremenu je dobio šećernu bolest te ga nigdje kao takvoga ne žele primiti da radi. Pomozite, očajna majka… Irena Toth, 0921501307 Marinci (kod Vinkovaca).

Komentiraj