Naslovna » naslovnica » Izložba fotografija – Hrvatska vojska u Afganistanu

Izložba fotografija – Hrvatska vojska u Afganistanu

IZLOŽBA fotografija “Hrvatska vojska u Afganistanu”  Zvonka Lucića postavljena je u gradskoj knjižnici Vladimir Nazor u zagrebačkom Podsusedu. Organizator izložbe je Udruga branitelja Domovinskog rata, fotografije je odabrao i priredio    Branko Mikulić, a svečano otvorila Vesna Helfrih, pročelnica Ureda za branitelje Grada Zagreba.

af4

Na izložbi su prikazane fotografije pripadnika Hrvatske vojske u operaciji potpore miru ISAF u Afganistanu. Na fotografijama su pripadnici 13. Hrvatskog vojnog kontigenta (HRVCON).

af1Osim autora fotografija, pripadnika Hrvatske vojske Zvonka Lucića, važna osoba vezana za foto i video dokumentaciju o Hrvatskoj vojsci i Domovinskom ratu je autor izložbe Branko Mikulić. Mikulić prikuplja fotografije i video zapise nastale u Domovinskom ratu, i na drugim mjestima gdje borave pripadnici hrvatskih oružanih snaga, digitalizira ih i arhivira kako bi ih sačuvao od propadanja.

af-2

Cilj programa je pohrana prikupljenog materijala u državnim institucijama, radi trajnog čuvanja, daljnjeg vrednovanja i zaštite gradiva nastalog u Domovinskom ratu.

af3

Izložba Zvonka Lucića “Hrvatska vojska u Afganistanu” otvorena je do 15. prosinca 2105. Od ponedjeljka do srijede može se pogledati od 13 do 19.30 sati , a od četvrtka do subote od osam do 14 sati.

letak web

 

Comments

comments

Pogledajte

Obilazak UBVVPDR-PPGŽ

Sukladno Planu obilazaka Podružnica UBVVPDR, dana 18. lipnja 2024., u vremenu od 12:30 do 14:00 …