Naslovna » naslovnica » Župan posjetio prostorije UBVVPDR podružnice Vukovarsko srijemske županije

Župan posjetio prostorije UBVVPDR podružnice Vukovarsko srijemske županije

Župan Božo Galić zajedno sa gradonačelnikom Vinkovaca Mladenom Karlićem posjetio je prostor Udruge branitelja veterana Vojne policije Vukovarsko-srijemske županije u Vinkovcima koji se trenutno uređuje i u kojemu će se nalaziti spomen soba svim poginulim pripadnicima 68. bojne Vojne policije.  Ilija Cota, pukovnik u miru i predsjednik Podružnice,upoznao je župana i gradonačelnika s tijekom radova, te je istaknuo kako će ovaj prostor osim što će biti u funkciji  bivših, a i sadašnjih pripadnika vojne policije služiti i u edukativne svrhe.

„Zahvaljujući županu Galiću i gradonačelniku Karliću dobili smo službene prostorije u Ulici Jurja Dalmatinca u Vinkovcima, osim za sastanke, prostor će ujedno biti i spomen soba u znak sjećanja na poginule prijatelje“-rekao je Cota.

Kada je udruga branitelja i veterana Vojne policije tražila prostor u kojemu bi se njezini članovi mogli okupljati i provoditi određene aktivnosti sa zadovoljstvom smo im zajedno s gradom izašli u susret. Riječ je o članovima udruge proisteklih iz DR-a i to su ljudi koji su najzaslužniji za obranu i stvaranje hrvatske države. Stoga ima dajemo punu potporu u radu i  aktivnostima koje udruga namjerava provoditi.“rekao je župan Galić.

Službeno otvaranje prostora planirano je na jesen odnosno s početkom  nove školske godine.

Comments

comments

Pogledajte

Obilazak UBVVPDR-PPGŽ

Sukladno Planu obilazaka Podružnica UBVVPDR, dana 18. lipnja 2024., u vremenu od 12:30 do 14:00 …

Komentiraj