Naslovna » naslovnica » Sudionici MVV “Anakonda 16” posjetili školu i predstavili vježbu

Sudionici MVV “Anakonda 16” posjetili školu i predstavili vježbu

Pripadnici Oružanih snaga R. Hrvatske, Poljske, Sjedinjenih Američkih Država i Velike Britanije koji sudjeluju u međunarodnoj vojnoj vježbi “Anakonda 16” posjetili su 14. lipnja 2016. osnovnu školu “Orzeł Biały” u mjestu Mielenko Drawskie, četiri kilometra udaljenom od vojnog poligona Drawsko Pomorskie, gdje se vježba održava.

Posjet školi je organiziran kako bi se, preko najmlađih, bolje upoznalo sa vježbom “Anakonda 16“. U veseloj atmosferi odgovarali su na pitanja djece koju je zanimalo odakle vojnici dolaze, čime se bave u vojsci, kakvu opremu koriste i čime su se željeli baviti kao djeca. Vojnici iz četiri savezničke zemlje predstavili su djeci vojni poziv na zanimljiv i poučan način, a djeca su pozorno pratila priču o vojničkom pozivu kao i o međunarodnoj vojnoj vježbi “Anakonda 16”.

Skupnik Filip Vukelja, koji je predstavljao Oružane snage Republike Hrvatske za vrijeme posjeta školi, pripadnik je Pukovnije vojne policije, a u vježbi „Anakonda 16“ sudjeluje u okviru Multinacionalne bojne vojne policije (Multinational Military Police Battalion – MNMPBAT). Nakon što je opisao svoju ulogu u vježbi „Anakonda 16“, skupnik Vukelja je opisao kacigu i borbeni prsluk koju je imao na sebi. Djecu je najviše zanimalo zašto se skupnik Vukelja odlučio za vojni poziv i što je htio biti prije nego li se odlučio biti vojnik. Skupnik Vukelja im je objasnio da je jako sretan što je odabrao vojni poziv jer radi posao koji voli, a prošao je obuku koja mu je omogućila svladavanje mnogih zanimljivih vještina te je u svojoj dosadašnjoj karijeri upoznao mnogo ljudi iz različitih država. Neizostavna pitanja su bila vezana uz nogomet i Europsko prvenstvo, a djecu je osobito oduševilo kada je skupnik Vukelja rekao kako bi volio da u finalu EURA 2016 igraju Hrvatska i Poljska.

Naravno, na kraju posjeta sva djeca željela su se fotografirati s vojnicima, a neki od njih imali su sreće odjenuti borbene prsluke i kacige.

Izvor:OSRH

Comments

comments

Pogledajte

NALIČJE ŽIVOTA – SAMO DA RATA NE BUDE

Manifestacija koja nosi naziv NALIČJE ŽIVOTA – SAMO DA RATA NE BUDE održati će se …