Naslovna » naslovnica » Pripadnici Vojne policije organizirali dobrotvornu akciju Ženska tržnica i Dječji dan u kampu “Marmal” u Afganistanu

Pripadnici Vojne policije organizirali dobrotvornu akciju Ženska tržnica i Dječji dan u kampu “Marmal” u Afganistanu

Pripadnici Vojne policije, zajedno s pripadnicama medicinskog tima (ROLE 2), koji su dio 3. hrvatskog kontingenta misije Odlučna potpora, uz pomoć ostalih nacija koje su razmještene na sjeveru Afganistana, organizirali su 7. studenog u kampu “Marmal” u Mazar-e-Sharifu dobrotvornu akciju pod nazivom Ženska tržnica i Dječji dan (Female Bazar and Kids Day).

Postavljeni su štandovi na kojima su afganistanske žene imale priliku koalicijskim snagama misije Odlučna potpora ponuditi autohtone rukom izrađene proizvode. Za vrijeme Ženske tržnice dvadeset i petero djece bez roditelja iz lokalnog doma provelo je dan u vožnji i razgledavanju borbenih vozila te igri s volonterima, pripadnicima misije Odlučna potpora.

Pripadnici Vojne policije za sve su sudionike događaja pripremili tradicionalni hrvatski roštilj te su zajedno s pripadnicama medicinskog tima djecu prigodno darivali.

487-vijesti-trznica-rs-1

Comments

comments

Pogledajte

Predsjednik Milanović odlikovao članove UBVVPDR

Dana 11. travnja 2024., Predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Republike Hrvatske Zoran Milanović …