Naslovna » naslovnica » Pripadnici AT VP 66.bVP i 67.bVP obilježili 23.obljetnicu

Pripadnici AT VP 66.bVP i 67.bVP obilježili 23.obljetnicu

5.ožujka 2016. godine pripadnici ATVP 66.bVP i 67.bVP obilježili su obljetnicu osnivanja ATVP 1993. – 2016. Pripadnici postrojbe zapalili su svijeće na grobovima poginulih pripadnika ATVP, dok je navečer u 18,30 u crkvi Sv. Križa u Sigetu služena sveta misa zadušnica za poginule i umrle pripadnike ATVP. Obilježavanje osnivanja ATVP nastavilo se u prostorija HAK “Siget” s prigodnim programom i domjenkom.

Marko Klarić jedan od ratnih zapovjednika AT VP , pozdravio je sve nazočne i zahvalio im se na dolasku. Gosti ove svečanosti bili su Pukovnik Mate Radoš, zapovjednik pukovnije Vojne policije, zapovjednik AT Lučko Klabot te Damir Škaro.

Andrija Smolek zapovjedni satnije specijalne Vojne policije ( pravni sljednik AT VP), održao je prezentaciju o sadašnjoj specijalnoj postrojbi VP te prikazao kratki film o radtnom putu postrojbe.

Nakon emitiranja -filma o ratnom putu AT VP kolega Vilim Karlović govrio je o ratnoj, pa životnoj okrutnoj tragediji koju je proživio – prvo kao mladi vojnik u Vukovaru zatim i o – jos gorim mučenjima i mrcvarenjima u Srpskim koncentracijskim logorima gdje je vise puta izvođen na streljanje pa vracen nazad u ćeliju, za sutrašnje streljanje.

POVJESNICA AT VP

Foto galerija klikom na fotografiju

[shashin type=”album” id=”33728″ ” size=”600″ columns=”max”]

Comments

comments

Pogledajte

Obilazak UBVVPDR-PPGŽ

Sukladno Planu obilazaka Podružnica UBVVPDR, dana 18. lipnja 2024., u vremenu od 12:30 do 14:00 …