Naslovna » naslovnica » Pripadnice Vojne policije u ISAF-u aktivne u afirmaciji afganistanskih žena

Pripadnice Vojne policije u ISAF-u aktivne u afirmaciji afganistanskih žena

Pripadnice Vojne policije u ISAF-u aktivne u afirmaciji afganistanskih žena

Podjelom certifikata ovih je dana u Kabulu, Afganistan, završen tečaj za pripadnice timova koji će biti angažirani na unaprijeđenju učešća žena u vojnim i civilnim segmentima afganistanskog društva (Female Engagement Team- FET).

Na tečaju su sudjelovale i pripadnice 19. HRVCON-a 19.NOS VP MP TF natporučnica Tatjana Šolaja i skupnica Snježana Kramarić, pri čemu je natporučnica Tatjana Šolaja među tridesetak polaznica proglašena za najbolju voditeljicu skupine.

Pripadnice snaga ISAF-a koje su završile ovaj tečaj bit će angažirane na obuci Afganistanki i pomoći njihovom učešću u vojnim i civilnim segmentima društva. Tečaj je organiziralo Združeno zapovjedništvo ISAF-a. Na završnoj svečanosti polaznicama tečaja obratila se i Nancy Pelosi, voditeljica izaslanstva američkih kongresnica i predsjednica demokratske manjine u američkom Kongresu koja im je zahvalila na trudu koji ulažu u izgradnji sigurnije i bolje budućnosti Afganistana, te osobito na punoj afirmaciji žena u društvu.

Dio je to sustavnih napora ISAF-a u razvijanju programa angažiranja žena (Female Engagement) u svim sferama afganistanskog društva, a kojega snažno podržava američka državna tajnica Hillary Clinton, kao i ministrica vanjskih i europskih poslova RH Vesna Pusić.

Natporučnica Tatjana Šolaja će unutar Regionalnog zapovjedništva “Capital” biti zadužena za provedbu ovoga programa i vodit će prvi takav tim na ovom području Afganistana.

Comments

comments

Pogledajte

NALIČJE ŽIVOTA – SAMO DA RATA NE BUDE

Manifestacija koja nosi naziv NALIČJE ŽIVOTA – SAMO DA RATA NE BUDE održati će se …