Naslovna » naslovnica » Pomoćnica glavnog tajnika NATO-a za javnu diplomaciju u posjetu Afganistanu i 18. HRVCON-u

Pomoćnica glavnog tajnika NATO-a za javnu diplomaciju u posjetu Afganistanu i 18. HRVCON-u

Pomoćnica glavnog tajnika NATO-a za javnu diplomaciju u posjetu Afganistanu i 18. HRVCON-u

Izaslanstvo NATO-a predvođeno pomoćnicom glavnog tajnika NATO-a za javnu diplomaciju, Kolindom Grabar Kitarović od 7. do 13. listopada posjetilo je Islamsku Republiku Afganistan, misiju ISAF i pripadnike 18. HRVCON-a u Kabulu.

Čestitala je pripadnicima 18. HRVCON-a Dan neovisnosti Republike Hrvatske te je uručila pohvale pripadnicima kontingenta zajedno s njegovim zapovjednikom brigadirom Blažom Beretinom.

Tijekom posjeta pomoćnica glavnog tajnika NATO-a je razgovarala sa zapovjednikom i zamjenikom zapovjednika HQ ISAF-a, posjetila je veleposlanika Europske unije u Afganistanu, UN, talijansko i britansko veleposlanstvo, nacionalnu i privatnu TV kuću u Kabulu. Također je posjetila i afganistanske kulturne znamenitosti, Kabul Museum, Babur Garden te Ministarstvo visokog obrazovanja i Kabul University gdje je razgovarala sa studentima o transformaciji Afganistana i ulozi NATO-a u Afganistanu.

Izaslanstvo se sastalo i sa zapovjednikom Središta za obuku (ANATEC) general-bojnikom Aminullahom Karimaom koji je predstavio rad Škole i zahvalio na pomoći i mentoriranju u Školi vojne policije ANA-e koje provode pripadnici 18. HRVCON-a na čelu s brigadirom Ivicom Olujićem.

Tijekom sedmodnevna posjeta Vojna policija 18. HRVCON-a je osiguravala NATO-ovo izaslanstvo na čemu im je na kraju posjeta pomoćnica glavnog tajnika NATO-a Kolinda Grabar Kitarović zahvalila na domaćinstvu u kampu Cobra u Warehouseu.

 

 

Comments

comments

Pogledajte

NALIČJE ŽIVOTA – SAMO DA RATA NE BUDE

Manifestacija koja nosi naziv NALIČJE ŽIVOTA – SAMO DA RATA NE BUDE održati će se …