Naslovna » naslovnica » Odlikovanja, promaknuća i poticajne mjere djelatnicima Pukovnije VP

Odlikovanja, promaknuća i poticajne mjere djelatnicima Pukovnije VP

Odlikovanja, promaknuća i poticajne mjere djelatnicima Pukovnije VP

U Pukovniji Vojne policije 9. je travnja održana svečanost uručenja odlikovanja, promaknuća i poticajnih mjera za pripadnike Pukovnije VP. Poticajne mjere u povodu potpune integracije OSRH u sustav NATO uručio je zapovjednik Pukovnije VP pukovnik Mijo Validžić u nazočnosti načelnika Stožera PVP pukovnika Josipa Beljana, djelatnika Zapovjedništa PVP te pohvaljenih i nagrađenih.

Zapovjednik se obratio nazočnima prigodnim govorom te čestitao svim odlikovanim, promaknutim, pohvaljenim i nagrađenim pripadnicima PVP-a. Red hrvatskog pletera dodijeljen je bojniku Jadranku Karlušiću, satniku Siniši Mariću, stožernom naredniku Zlatku Pavunu i naredniku Marku Tabaku.

Uručeni su i izvodi iz Odluke Predsjednika RH i vrhovnog zapovjednika OSRH o izvanrednom promaknuću u čin bojnika Tomislavu Kasumoviću, te redovno promaknuće u čin satnika Dejana Džidića i Sinišu Marića; u čin natporučnika Maria Osrečkog i Đuru Vujčića te izvodi iz Odluke zapovjednika HKoV-a o redovnom promaknuću u čin narednika Marku Tabaku i dodjele čina skupnika Iliji Marušiću i Igoru Jalševcu. Pohvaljeno je i nagrađeno osam časnika, četiri dočasnika i tri vojnika.

Comments

comments

Pogledajte

Predsjednik Milanović odlikovao članove UBVVPDR

Dana 11. travnja 2024., Predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Republike Hrvatske Zoran Milanović …