Naslovna » naslovnica » ODALI POČAST Veterani 71. bojne vojne policije iz Rijeke na Osojniku postavili ploču poginulim suborcima

ODALI POČAST Veterani 71. bojne vojne policije iz Rijeke na Osojniku postavili ploču poginulim suborcima

Mala grupa veterana 71. bojne vojne policije Hrvatske vojske, protekle se subote samoinicijativno uputila na jug Hrvatske, postaviti spomen ploču dvojici pripadnika bojne poginulih u borbenim djelovanjima prije 30 godina u oslobađanju juga Hrvatske i grada Dubrovnika. Ujedno su zapalili svijeće te odali počast svim poginulim, ranjenim i preživjelim pripadnicima HV-a koji su sudjelovali u tim akcijama. Ploču za poginule Dragutina Kauzlarića i Deana Prodana donirala je u obitelj Tešić, kamenoklesari iz Matulja.

-Zahvaljujemo i Gradu Opatiji te udruzi Dragovoljaca i Veterana Opatija, čiji je predsjednik Marko Lovretić sudjelovao u odavanju počasti svim poginulim pripadnicima HV-a na tom području. Ujedno zahvaljujemo M.O Osojnik i njegovom predsjedniku Jozu Kovačiću te njegovom tajniku Ivu Aguzinu što su nas primili, ugostili i što su nam omogućili da postavimo spomen ploču te odamo počast. Zahvaljujemo i našim dragim kolegama, suborcima veteranima VP iz Dubrovnika, gospodinu Srećku Musiću predsjedniku udruge veterana VP i njegovim kolegama Mariju Miliću, Anti Ševelju, Hazimu Mujčinoviću i Robertu Tothortiju koji su nam pomogli da ostvarimo dugogodišnju želju obilježavanja mjesta pogibije naših pripadnika. Posebno zahvaljujemo gospodinu Marku Potrebici, direktoru Studenskog doma u Dubrovniku koji nam je omogućio ugodan smještaj i ukusan doručak prije odlaska na put. Misu je vodio Don Miroslav Karatović, župni vikar Župe sv. Mihajla, bolnički kapelan opće bolnice Dubrovnik. Zahvalu upućujemo i anonimnim donatorima koji su nam omogućili ovo putovanje. Na koncu, zahvala svim kolegicamai kolegama, prijateljicama i prijateljima, braći i sestrama koji su svojim prisustvom uveličali ovaj emotivan događaj. I na kraju, neka im vječna svjetlost sja, neka im je vječni mir i spokoj – napisali su iz Udruge.

Tekst/Foto: Siniša Strčić

Comments

comments

Pogledajte

Predsjednik Milanović odlikovao članove UBVVPDR

Dana 11. travnja 2024., Predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Republike Hrvatske Zoran Milanović …