Naslovna » naslovnica » Narednik Juraj Kozina pripadnik Satnije Specijalne Vojne policije Pukovnije Vojne policije najbolji dočasnik

Narednik Juraj Kozina pripadnik Satnije Specijalne Vojne policije Pukovnije Vojne policije najbolji dočasnik

U prostorijama Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske 23. studenog 2015. održana je svečanost na kojoj su dodijeljena priznanja najboljim vojnicima i dočasnicima OS RH za rujan i listopad 2015. godine.

Najbolji vojnici su vojnik Marin Dvorski i razvodnik Anto Anđić, a najbolji dočasnici narednik Juraj Kozina i stožerni narednik Zoran Jozić.

Priznanja im je uručio načelnik GS OS RH general zbora Drago Lovrić u pratnji prvog dočasnika OS RH časničkog namjesnika Dominika Bana te prvih dočasnika matičnih postrojbi iz kojih najbolji vojnici i dočasnici dolaze.

General Drago Lovrić zahvalio je nagrađenim vojnicima i dočasnicima na uloženim naporima te istaknuo kako Republika Hrvatska može biti ponosna na svoje vojnike i dočasnike. “Naši vojnici su pravi primjer profesionalnosti što pokazuju u operacijama i misijama potpore miru širom svijeta. Nema te prepreke, izazova ni protivnika kojeg hrvatski vojnik neće moći savladati u obrani nacionalnih interesa i zaštiti naših građana.”, dodao je general Lovrić. Na kraju je od nagrađenih vojnika i dočasnika zatražio da budu i nadalje primjer kolegama te da pokažu da su s pravom nositelji ovih priznanja.
Časnički namjesnik Ban izrazio je zadovoljstvo zbog postignuća nagrađenih pripadnika u obuci i radu te naglasio kako su Oružane snage sustav u kojem će izvrsnost i izvrsni pojedinci uvijek biti prepoznati i nagrađeni.

NAJBOLJI DOČASNIK 

Kozina_1Narednik Juraj Kozina pripadnik je Satnije Specijalne Vojne policije Pukovnije Vojne policije u kojoj obnaša dužnost prvog dočasnika voda. Tijekom rujna 2015. istaknuo se u pripremi, planiranju i praktičnoj provedbi terenske obuke djelatnika SSVP koja je provedena u dnevno-noćnim uvjetima u vojarni „Josip Jović“ u Udbini od 7. do 9. rujna 2015. godine. Provedba visokorizične obuke uz uporabu bojevog streljiva za osobno naoružanje koje se koristilo na obuci (samokres HS 9, JP H&K G-36, KS UMP i borbena sačmarica Browning) iziskuju iznimnu stručnost, kompetentnost, uvježbanost te organizacijsku, stručnu i psihofizičku pripremljenost instruktora, što je narednik Kozina na najbolji način potvrdio i demonstrirao tijekom provedbe obuke.
Uz provedbu praktične obuke na Udbini, od 21. do 30. rujna 2015. sudjelovao u pripremi, planiranju i provedbi obuke na aktivnosti “Uvježbavanje specijalnih snaga NATO Multinacionalne bojne Vojne policije (MNMPBAT)” koje je provedeno na vojnom poligonu Wedrzynu u Republici Poljskoj. Kompetencije, znanja, vještine i iskustvo narednika Kozine u vojnopolicijskim zadaćama i provedbi obuke posebno su došle do izražaja tijekom zajedničkog uvježbavanja s pripadnicima specijalnih snaga Vojne žandarmerije OS Republike Poljske.
Na temelju postignutih rezultata i osobnog odnosa prema vojnoj službi nr Kozina proglašen je najboljim dočasnikom Pukovnije VP, a kako bi se ovakva razina i kvaliteta u obnašanju dužnosti u OS RH prepoznala i nagradila, nr Kozina proglašen je najboljim dočasnikom OS RH za mjesec rujan.

Comments

comments

Pogledajte

NALIČJE ŽIVOTA – SAMO DA RATA NE BUDE

Manifestacija koja nosi naziv NALIČJE ŽIVOTA – SAMO DA RATA NE BUDE održati će se …