Naslovna » naslovnica » NALIČJE ŽIVOTA – SAMO DA RATA NE BUDE

NALIČJE ŽIVOTA – SAMO DA RATA NE BUDE

Manifestacija koja nosi naziv

NALIČJE ŽIVOTA – SAMO DA RATA NE BUDE

održati će se po drugi puta u petak 24.05.2024. u foajeu Kulturnog centra Dubrava s početkom u 19h.

Osnovna srž same manifestacije je važnost očuvanja digniteta Domovinskog rata i zahvale hrvatskim braniteljima za nemjerljivi doprinos slobodnoj, neovisnoj i samostalnoj Republici Hrvatskoj.

Nadalje, pokušaj emocionalnog dopiranja u svojstvu zahvale do branitelja koji se  tijekom dugogodišnjeg ratovanja na prvoj crti trebao vratiti  kući i nastaviti sa „normalnim“ životom. Imamo li dovoljno razumijevanja i suosjećanja za svakoga od njih?

Svjesni koliko treba snage i napora maknuti blic slike koje svakodnevno napadaju um i koje su kroz noćne more nepodnošljive, ulažemo napor doći do svakoga od njih pa i na ovaj naizgled običan, ali jedinstven način.

U razgovoru s mnogim “zaboravljenim“ sudionicima shvaćamo kolika je njihova psihička težina usredotočiti se na obiteljski život, a osnovna bojazan

SAMO DA RATA NE BUDE.

Uz  domaće pjesnike samu večer će uveličati te nam se svojim djelima i predstaviti branitelji i braniteljice koji su rasterećenje tj. u pisanju poezije, pronašli osobnog psihologa.

Znamo da su tijekom Domovinskog rata na prvoj crti u sanitetskoj službi herojsku žrtvu podnijele i medicinske sestre. Na samoj večeri će nam se dvije snažne osobe predstaviti svojim poetskim uratkom.

U foajeu Kulturnoga centra Dubrava će biti postavljena izložba ratnih fotografija zagrebačkih ratnih brigada 1991-1995 u organizaciji Hrvatskog časničkog zbora Grada Zagreba.

Pozornicu će krasiti mnogobrojne zastave ratnih postrojbi sa područja grada Zagreba koje su u vlasništvu HVIDR-e GRADA ZAGREBA.

Na bini ćemo imati priliku vidjeti i pokaznu odoru odjevne replike hrvatskog vojnika iz Tridesetogodišnjeg rata u 17.stoljeću poznate nam Kravat pukovnije kao i povijesne Grebengradske haramije-sekcija streljačkog društva TERMIKA.

Večer će uveličati poznata glazbena diva Sandra Bagarić uz pratnju supruga Darka Domitrovića.

Iz Beča nam dolaze štovatelji braniteljske populacije Josip Čenić, autor teksta i glazbe poznate nam pjesme Jedna je Hrvatska, samo je jedan dom kojega će pratiti organizator mnogih hrvatskih skupova u Beču Mišo Mijo Bijuklić.

S domoljubnom glazbom nastupiti će poznati zagrebački KUD Nikola Tesla uz voditelja Branka Glavana.

Plesno će večer uveličati mlada umjetnica Paula Puđak.

Također će nam se svojim glumačkim sposobnostima s domoljubnim tekstovima

obratiti i poznati glumac Boris Svrtan.

Program će voditi Lidija Puđak te pjesnik Zvonimir Friganović.

Uz nas su braniteljske udruge, zadruge koji nam pomažu u realizaciji programa, a čiji će predstavnici biti na samom događaju:

-BRANITELJSKA SOCIJALNA RADNA ZADRUGA IZBOR PLUS

-UDRUGA BRANITELJA I VETERANA VOJNE POLICIJE RH

-HRVATSKI ČASNIČKI ZBOR GRADA ZAGREBA

-HVIDR-A GRADA ZAGREBA

-KULTURNO ŠPORTSKA BRANITELJSKA UDRUGA

-UDRUGA DRAGOVOLJACA ZAGREB VUKOVAR

-ZAJEDNICA UDRUGA POSTROJBI ZNG RH i HV

-GREBENGRADSKE HARAMIJE-SEKCIJA STRELJAČKOG DRUŠTVA TERMIKA

-KRAVAT PUKOVNIJA

Ulaz je slobodan!

Večer ispunjena emocijama, domoljubnom glazbom i poezijom

Comments

comments

Pogledajte

Sretan Uskrs

Comments comments