Naslovna » naslovnica » Najboljim vojnikom mjeseca proglašen je vojnik Marko Brkanović iz Pukovnije Vojne policije

Najboljim vojnikom mjeseca proglašen je vojnik Marko Brkanović iz Pukovnije Vojne policije

Načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH general zbora Mirko Šundov, 30. rujna 2016. uručio je priznanja najboljem vojniku i dočasniku Oružanih snaga za srpanj i kolovoz 2016. godine.

Svečanost je u pratnji prvog dočasnika Oružanih snaga RH časničkog namjesnika Dominika Bana upriličena u prostorijama Glavnog stožera Oružanih snaga u Zagrebu.

Priznanja za izvanredne rezultate postignute u svom radu primili su:

najbolji vojnik srpnja vojnik Marko Brkanović,

najbolji dočasnik srpnja narednik Josip Jagatić,

najbolji vojnik kolovoza razvodnik Dejan Sadiković,

najbolji dočasnik kolovoza skupnik Andrija Juričević.

Najboljim vojnikom srpnja 2016. proglašen je vojnik Marko Brkanović iz Pukovnije vojne policije zbog besprijekornog rada, truda i zalaganja.

Najboljim dočasnikom srpnja 2016. proglašen je narednik Josip Jagatić iz Satnije za dubinsko izviđanje SOD-a jer je svojim radom značajno utjecao na razvoj sposobnosti svoje postrojbe, a na taj način i na razvoj ukupnih sposobnosti Oružanih snaga RH.

Najboljim vojnikom za kolovoz 2016. proglašen je razvodnik Dejan Sadiković, tehničar za računalnu potporu iz Središta za komunikacijsko-informacijsku potporu. Proglašen je najboljim zbog zadaća koje je odradio tijekom kolovoza u komunikacijskoj potpori postrojbama te zbog pokazanih stručnih, vojničkih i ljudskih karakteristika. Posebno se iskazao tijekom potpore međunarodnoj vojnoj vježbi „IMMEDIATE RESPONSE 16“ i „SAVA STAR – 16“.

Najboljim dočasnikom za kolovoz 2016. proglašen je skupnik Andrija Juričević, zapovjednika desetine u 2. motoriziranoj satniji 2. motorizirane bojne „PAUCI“. Proglašen je najboljim zbog iznimnog zalaganja, odgovornosti i savjesnog obnašanja dosadašnjih dužnosti te želje za osobnim daljnjim usavršavanjem i profesionalnim razvojem. Sve svoje sposobnosti koje je stekao kroz dosadašnje obnašanje dužnosti i školovanje pokazao je tijekom kolovoza na međunarodnoj vježbi “BVS SAVA STAR 16” gdje je po prvi put zapovijedao desetinom u međunarodnoj vojnoj vježbi.

Najboljim vojnicima i dočasnicima priznanja je uručio načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH general zbora Mirko Šundov. U svom prigodnom obraćanju general Šundov od srca je čestitao svim nagrađenim vojnicima i dočasnicima na postignućima. „Dodjela priznanja za najboljeg vojnika i dočasnika je jedna lijepa tradicija i želja mi je da ona potraje, da bude čvrsto utemeljena i da time nagradimo ljude koji su uložili dodatni napor u provedbi svojih vojnih zadaća“, rekao je general Šundov.

Poručio je da treba dati priliku mladim ljudima jer na njima ostaju Oružane snage RH.”Srž našeg posla je obuka i vježba. Zato mi je posebno drago da ste tome posvetili.” – istaknuo je general Šundov koji je pohvalio i inicijative za samoučenjem i konstantnim usavršavanjem. Uz to je naglasio kako je impresioniran razinom poznavanja engleskog jezika najboljih vojnika i dočasnika.”To je veliko bogatstvo i zato i druge kolege potaknite na učenje stranih jezika.”

Na kraju im je načelnik Glavnog stožera OS RH general zbora Mirko Šundov zahvalio na trudu te je naglasio: “Ponosim se s onime što ste napravili, nastavite tako i dalje i onda sam siguran da su Oružane snage Republike Hrvatske u sigurnim rukama!”

Tekst: OSRH/Tomislava Papić

Foto: OSRH/Stjepan Brigljević

Comments

comments

Pogledajte

NALIČJE ŽIVOTA – SAMO DA RATA NE BUDE

Manifestacija koja nosi naziv NALIČJE ŽIVOTA – SAMO DA RATA NE BUDE održati će se …