Naslovna » naslovnica » Djelatnici Obučnog centra vodiča i službenih pasa posjetili Udrugu “ADHD I JA” u Dugom Selu

Djelatnici Obučnog centra vodiča i službenih pasa posjetili Udrugu “ADHD I JA” u Dugom Selu

Djelatnici Obučnog centra vodiča i službenih pasa Vojne policije posjetili Udrugu “ADHD I JA” u Dugom Selu

Djelatnici Obučnog centra vodiča i službenih pasa Vojne policije “satnik Krešimir Ivošević posjetili su Udrugu za pomoć djeci s posebnim potrebama “ADHD I JA” u Dugom Selu.

Iako smo naviknuli da posjete i demonstracije u pravilu budu sa dresiranim psima, ovaj put bio je to drugačiji posjet, s malim štencima iz voda za uzgoj pasa što je djecu posebno razveselilo. Djeca su se igrala sa štencima i osmijeh im nije silazio s lica. Bilo je to obostrano zadovoljstvo jer se i maleni psići na takav način socijaliziraju i privikavaju na drugačije okruženje nego su naviknuli.

U Obučnom centru vodiča i službenih pasa uzgajaju se belgijski, njemački i nizozemski ovčari, a svi službeni psi obučavani unutar Centra iz vlastitog su uzgoja. Vod za uzgoj i selekciju brine i školuje pse do njihove 1 godine starosti, a u kojem periodu se provodi njihova socijalizacija tijekom koje se provodi selekcija za daljnju obuku.

Glavna zadaća Udruge i njezinog stručnog tima logopeda, psihologa, psihijatara i defektologa je terapija s djecom koja polaze predškolski, osnovnoškolski i srednjoškolski redoviti program.

Rad Udruge obuhvaća svu djecu s područja Dugog Sela, općina Rugvica i Božjakovina, a otvorena je za sve koji smatraju da imaju problem u čijem rješavanju Udruga može pomoći. S obzirom da su djeca predškolske i školske dobi oslobođena svih zdravstvenih troškova, sve usluge su besplatne.

Comments

comments

Pogledajte

NALIČJE ŽIVOTA – SAMO DA RATA NE BUDE

Manifestacija koja nosi naziv NALIČJE ŽIVOTA – SAMO DA RATA NE BUDE održati će se …

Komentiraj