Naslovna » naslovnica » Članovi UBVVPDR sudjelovali u oblilježavanju Svjetskog tjedna svjesnosti o karcinomu usne šupljine, glave i vrata

Članovi UBVVPDR sudjelovali u oblilježavanju Svjetskog tjedna svjesnosti o karcinomu usne šupljine, glave i vrata

U razdoblju od 8. do 15.travnja 2018.godine Hrvatsko društvo za oralnu medicinu i patologiju Hrvatskog liječničkog zbora u suradnji s partnerskim ustanovama (Stomatološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Klinika za Stomatologiju KBC Zagreb, Klinika za stomatologiju KBC Rijeka, Medicinski fakultet u Splitu. Stomatološka poliklinika Zagreb i Dom Zdravlja Osijek) organiziralo je obilježavanje Svjetskog tjedna svjesnosti o karcinomu usne šupljine, glave i vrata.

Zahvaljujući suradnji s doc.dr.sc. Danicom Vidović Juras, dr.med.dent., specijalisticom oralne patologije/medicine iz Zavoda za oralnu medicinu na Stomatološkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, u sklopu navedenog obilježavanja sudjelovali su i članovi UBVVPDR, koji su 16.travnja 2018.godine obavili besplatni pregled usne šupljine te su informirani o karcinomu usne šupljine čime je podignuta svijest članova, a i javnosti o postojanju ove bolesti i potrebi provođenja redovitih pregleda oralne sluznice.

Comments

comments

Pogledajte

Predsjednik Milanović odlikovao članove UBVVPDR

Dana 11. travnja 2024., Predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Republike Hrvatske Zoran Milanović …