Naslovna » naslovnica » 3. Memorijalni turnir “Ante Bužančić”

3. Memorijalni turnir “Ante Bužančić”

U neizvjesnoj utakmici, do samoga kraja protiv ekipe Veterana 4. gardijske brigade, veterani 9. bojne HOS-a rezultatom 2:1 osvojili su u Splitu 3. Memorijalni turnir “Ante Bužančić”.  Turnir se u organizaciji Udruge branitelja veterana 72. bojne Vojne policije 72. bojne – Split, već tradicionalno održava u spomen na posljednjeg poginulog branitelja u Domovinskom ratu, koji je poginuo 17. listopada 1995., nadomak Banja Luke, nedaleko HE Bočac kao pripadnik Vojne policije.

Na turniru su se još igrale i veteranske ekipe 6. domobranske pukovnije i 158. brigade HV-a, 141. brigade HV-a, Specijalne jedinice policije BATT – Split,  9. gardijske brigade “Vukovi” koji su stigli iz Gospića, te Torcide Brda. Kao posebni gosti stigli i HOS-ovci iz Zagreba i Veterani Vojne policije iz Zagreba.

Ivan Friščić predsjednik UDHOS ZAGREB, uručio je prijelazni pehar Udrugi branitelja veterana 72. bojne Vojne policije 72. bojne – Split sa memorijalaja Blago i Robert Zadro. Naime veterani 72.bojne tri godine za redom u Zagrebu su osvojili navedeni turnir.

Posebno zanimanje izazvala je revijalna utakmicu između veterana 72. bojne Vojne policije kontra Veterana Hajduka, koju su bijeli dobili s 3:1.  Nakon početnog vodstva vojnih policajaca koji su poveli golom Zvonimira Škare, Veterani Hajduka pod vodstvom kapetana Nenada Pralije okrenuli su zgodicima Armanda Marencija, te s dva gola Ivice Mornara.

Na klupi Veterana Hajduka sjedili su, među ostalim, i Ivo Bego, Ivan Gudelj, Ivan Buljan, Željko Mijač.., a na koncu je Ivo Bego uručilo Hajdukovu zahvalnicu bojniku Zlatku Čipčiću, predsjedniku Udruge branitelja veterana 72. bojne Vojne policije 72. bojne – Split.

Inače, na početku turnira koji se održao u dvorani osnovne škole na Neslanovcu, nazočne je nakon prigodnog govora Zlatka Čipčića pozdravio i gradonačelnik Ivo Baldasar.

– Izuzetna mi je čast što sam pozvan na ovaj turnir, kao što će mi biti čast doći na otvoranje spomenika 72. bojnoj Vojne policije Split, koji će se u prosincu otvoriti pred vojarnom u Lori, u spomen na sve poginule ove časne postrojbe, kao i na sve ostale stradale hrvatske branitelje – kazao je gradonačelnik Baldasar.

Inače, po završetku turnira, na kraju domjenika i prigodnog programa, pripadnici Torcide Brda priredili su bakljadu u dvorištu osnovne škole, pjevajući Hajdukove pjesme.

 SVI REZULTATI

četvrtfinale:

1. 9. bojna HOS-a – 6. domobranske pukovnika/158 brigada 8:0

2. 141.brigada – 9. gardisjka brigada “Vukovi” 3:1

3. Specijalna policija BATT-Split – Torcida Brda 7:0

4. 4. garijska brigada -114. brigada (nisu došli)

polufinale:

1. 9. bojna HOS-a – 141. brigada 3:0

2. Specijalna policija BATT-Split – 4. gardijska 5:6

finale:

9. bojna HOS-a – 4. gardijska brigada 2:1

 Revijalna utakmica:

Veterani Hajduka – Veterani 72. bojne Vojne policije Split 3:1

Comments

comments

Pogledajte

Bivši pripadnici Vojne policije, članovi Udruge,  odali su počast zapovjedniku obrane Sunje, Žarku Peši

Bivši pripadnici Vojne policije, članovi Udruge,  odali su počast zapovjedniku obrane Sunje, Žarku Peši. U …